AKCIÓS hírlevél kérése

Hírlevelünk küldését bármikor megszüntetheti.

 

 

 

 

 


Mi a baj a cukorral? E-mail

Baj van a cukorral

Az ünnepek elmúltával megállapíthatjuk, hogy sokkal több energiával bombáztuk szervezetünket, mint amennyire annak szüksége lett volna. Szervezetünk anyagcseréje állandóan működik, folyamatosan energiára van szükségünk, amelyet glükózból, azaz vércukorból nyerünk. Testünkben minden általunk felvett szénhidrát végső soron glükózzá alakul át. Nem megfelelő táplálkozással sokkal több energiához juttatjuk szervezetünket, mint amennyire annak szüksége van, ezért a többlet az inzulin segítségével zsírszövetté alakul át.

A túl nagy mennyiségű és gyorsan felszívódó cukor fokozza a hasnyálmirigy működését és ugrásszerűen megnöveli az inzulintermelést. A túlzott inzulintermelődés elősegíti az elhízást, gátolja a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását és a diabétesz kialakulásához vezethet.

 

Mégis édesen szép az élet

Az édességek fogyasztásáról természetesen nem kell lemondanunk, de kerüljük a hagyományos cukor fogyasztását, használjuk helyette a természetes édesítő szereket. Az egyik nagyon jó cukorhelyettesítő a XILIT, a másik pedig a STEVIA.

Érdemes elolvasni az ígéretes jövő előtt álló cukorhelyettesítő steviáról szóló rövid iemertetőt itt.

 

 

Mit okoz a túlzott cukorfogyasztás? Nézze meg itt a videót.